Slankedoktor

Tilbage i Oktober 2006 fik jeg lyst til at lege lidt ude hos de etablerede, nemlig hos eDoktor’s daværende domæne ‘Slankedoktor’ – Et udemærket koncept der hjælper folk med at tabe sig.

På dette tidspunkt er jeg efter 10+ år i Sverige’s webscene gået freelance. Freelance er sjovt, men ikke altid det meste givende.

eDoktor koder / designer afdelingeDoktor havde brug for en ansigtsløftning, og Slankedoktor var da allerede et brand, og oveni et stærk koncept med masser af success. Deres website var dog på det tidspunkt noget forældet og her indgik jeg en 12 måneders kontrakt. Opgaven gik ud på at føre Slankedoktor ind i 2007/08.

– Hvad jeg troede skulle blive en kreativ process, blev hurtigt slukket da det viste sig at hele systemets medlemsdel, samt frontend var én stor hardkodet gang rod. Backenden var såmænd fin, og koderne utroligt skrappe, men de led også meget under det meget ufleksible setup. Hvad der skulle være en dynamisk process blev meget hurtigt til en kamp om hvor man skulle sætte ind, og hvordan vi skulle komme overens om udfaldet. Der var ingen tvivl om at der ikke ville blive tale om at bygge hele systemet op fra bunden. Hvad gør vi så?

– Tidligere projekter havde lært mig, at i en sådan situation er næstbedste løsning at separere frontend fra medlems/bruger delen, og holde fokus der i første omgang – Beggrundelsen var selvfølgelig at denne del var den sælgende del. Min beslutning var ikke populær hos koderne, men vi kunne ikke rigtigt gøre det anderledes under de omstændigheder.

– Hvordan ville jeg så løse dette? – Svaret var simpelt .. Nemlig et separat CMS system (CMS2K) som jeg kendte godt i forvejen, og i øvrigt havde været med til at starte op tidligt i 2000’erne sammen med Jeppe Bårris (CMS shop guru, nu hos DeMib), og Peter Ulstrup (SEO  guru, nu hos DeMib). Det samme system er i dag , og i en kraftigt videreudviklet version det der i dag hedder Redpitt.

Jeg var ansvarlig for design afdelingen, og kom godt overens med kodernes talsmand (leder) Morten M. Nok én af de mest sympatiske kodere jeg nogensinde har truffet (han er iøvrigt ejer af Letsoftware og Scandinavian Apps). Under ham sad der en flok seriøst dygtige kodere fra en anden planet.

– Der gik en rum tid, hvor der blev diskueteret hvad det nye site skulle bestå af, og under kyndig ledelse af Rune Bech (tidligere TV2 interaktiv boss) fik vi stillet en model op som jeg kunne male på. Den tids design findes ikke i dag, men det gik ret fint hvor vi også fik lavet en del bluescreen video’er og fik dem redigeret hos en skrap klipper (Palle B.A) i Berlin.

Berlin med Palle B. Andersen

– Den her type opgaver støder man stadig på, og selvom det for mange er et helvede, så finder jeg dem interessante. Problemet i dag er bare at mange kunder så desværre bliver forledt til at købe endnu et problem på et marked hvor de vælger den billigste løsning, og som samtidigt lyder af mere.

 

Forfatter: Lars Willsen

Del Dette Indlæg På
Mere læsningclose